agencija za hrana i veterinarstvo

Македонија

Се одбележува Светскиот ден на безбедна храна, над 600 милиони во светот се разболуваат од небезбедна храна

А1он
Повеќе од 600 милиони луѓе се разболуваат, а 420 илјади умираат секоја година како резултат на небезбедна храна загадена со бактерии, вируси, паразити, токсини или
Македонија

Откриена болеста „њукастел“ во одгледувалиште во општина Гази Баба

А1он
Во одгледувалиште на живина во општина Гази Баба откриена е болеста њукастел. Агенцијата за храна и ветеринарство денеска соопшти дека болеста не е зооноза, односно
Видео Истражувања

ВИДЕО: Претседателот на Кинолошки сојуз сечел уши и опашки на кучиња, дома, на масичка за излет

Маја Илиевска-Пачемска
Претседателот на Кинолошкиот сојуз на Македонија, Јордан Христовски, во домашни услови, на масичка за излет сечел уши и опашки на кучиња, дознава „А1он“. Иако Законот
Истражувања Македонија

Откриени 16 фирми во кои инспекторот Шуменковски неовластено уништувал храна и пијалаци

Маја Илиевска-Пачемска
Охридскиот санитарен инспектор Новица Шуменковски неовластено уништувал храна и пијалаци во најмалку 16 фирми. Инспектори од Управата за финансиска полиција на овој случај работат од
Македонија

Атанасов: Поедноставни процедурите за увоз, поголема заштита на здравјето на луѓето

А1он
Со примена на контрола на увоз преку проценка на ризик се намали времето потребно за контрола на граничните премини, а се зголеми оптималната употреба на
Македонија

Зоран Атанасов е нов директор на Агенцијата за храна и ветеринарство

А1он
Зоран Атанасов е новиот директор на Агенцијата за храна и ветеринарство, избран на денешната седница на Владата. Атанасов беше советник во кабинетот на Љупчо Николовски