rek bitola

Македонија

ЕСМ: Политичките партии да не не инволвираат во дневно-политичките пресметки

А1он
„АД ЕСМ, Подружница РЕК Битола во моментов работи согласно потребите на електроенергетскиот систем на Република Северна Македонија. Комбинатот ги испорачува потребните количини електрична енергија, согласно
Економија

Ќурчиевски: И покрај енергетската транзиција никој во РЕК Битола нема да остане без работа

А1он
РЕК Битола нема намера да ја намали динамиката на работа и покрај предвидената енергетска транзиција на комбинатот и замената на јагленот како погонско гориво со
Економија

Ковачевски: Очекуваме во наредните два до три месеци да ја докомплетираме постапката за изградба на топловодната мрежа во Битола

А1он
Постапката за изградба на топловодната мрежа од РЕК „Битола“ до градот Битола е во процедура. Во изминатата година заврши тендерската постапка, а на 18 јануари
Економија

(ВИДЕО) Ковачевски: Блок 1 во РЕК Битола ќе стане гасна електрана до 2025/26 година

А1он
Генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски на конференцијата „Визија за енергетска транзиција 2040“ посочи дека компанијата планира до 2025/26 година да го исклучи првиот
Македонија

АД ЕСМ: Врнежите ја отежнаа работата во рудниците во РЕК Битола, но снабдувањето со струја е стабилно

А1он
Електрани на Северна Македонија денеска соопшти дека обилните врнежи од снег ја отежнале работата во рудниците во РЕК Битола, но оти снабдувањето со струја е
Економија

Ковачевски изврши увид во работењето на рудниците Суводол и Брод/Гнеотино и на Термоелектраната

А1он
Генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски во текот на празничните денови беше во посета на РЕК Битола и на работниците кои за време на
Економија

Државата има јасна енергетската стратегија – ита кон обновливи извори на енергија, порача Заев

А1он
Државата размислува да прифати една многу пријателска понуда од Грција, да бидеме косопственици на гасните терминали во Александрополис, каде што ќе се гради 800 мегаватна
Економија

Ден на рударите – наградени најдобрите вработени во РЕК Битола и РЕК Осломеј

А1он
По повод верскиот празник Голема Богородица, кој се прославува и како Ден на рударите, во рударско-енергетските комбинати во Битола и во Осломеј беа доделени награди
Економија

Се гради фотоволтаичната централа во РЕК Осломеј

А1он
Генералниот директор на АД ЕСМ Васко Ковачевски оствари работна посета на РЕК Осломеј, Кичево и ја посети локацијата на која треба да биде изградена фотоволтаичната