tec oslomej

Економија

Термоелектраната Осломеј повторно е исклучена

А1он
Термоелектраната Осломеј повторно е исклучена поради проблеми во делот кој пред извесен период беше зафатен од пожар информира ЕСМ. – Теромоелектраната Осломеј од превентивни причини
Македонија

Пожар во ТЕЦ Осломеј, термоелектраната е исклучена

А1он
Термоелектраната Осломеј синоќа е исклучена од производство поради проблем со еден од вентилаторите во делот на отпепелувањето, што довело до самозапалување на помала количина несогорен
Економија

ТЕЦ Осломеј вклучен во електро-енергетскиот систем

А1он
ТЕЦ Осломеј е вклучен на мрежа вчера во 17:52ч и произведува електрична енергија во електро-енергетскиот систем. Термоелектраната ќе работи според планот за производство и потребите
Економија

ЕСМ: термоелектраните во Битола и Осломеј со 40% зголемено производство

А1он
РЕК Битола и РЕК Осломеј произведоа за приближно 40% повеќе електрична енергија во првите седум месеци од годинава во споредба со истиот период лани. Од
Македонија

Разрешни директорите на РЕК Битола и на РЕК Осломеј

А1он
Разрешен е директорот на РЕК Битола Златко Ќурчиевски и на негово место за в.д. директор е назначен Пеце Матевски, досегашен директор на Термоелектрана, соопшти денеска
Македонија

Еко свест: Екстремното загадување од електраните на јаглен продолжува

А1он
Загадувањето од ТЕЦ Битола и ТЕЦ Осломеј во 2020 година е на истото високо ниво како и во 2019 година, посочува новиот извештај од CEE
Економија

Владата даде зелено светло за Осломеј, ќе се градат две сончеви централи

А1он
Владата на денешната 35-та седница донесе одлука за давање согласност за започнување на постапка за доделување на договор за воспоставување на јавно-приватно партнерство за проектирање,