apostol simovski

Македонија

Симовски: Демографската иднина не зависи од желбата да се има деца, туку од сите останати фактори во општеството

А1он
Проекциите за населението до 2070 година треба да служат како патоказ за она што е можно да не очекува и креаторите на политиките во државата
Македонија

(ВИДЕО) Симовски: Каде беа за пописот тие 132.000 граѓани, наседнаа на убедувањето за бојкот

А1он
Три години се вршеше страшен притисок граѓаните да не го прифатат пописот, вели директорот на Државниот завод за статистика во интервју за „Макфакс“. На прашањето
Македонија

Резултатите од Пописот најдоцна до март

А1он
Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски денеска изјави дека нема значаен неопфат со пописот и оти на крајот со обработката нема да има
Македонија

Симовски: Гарантирам дека со пописот нема да го загрозиме здравјето на ниту еден граѓанин

Мери Јордановска
Државниот завод за статистика е комплетно подготвен за претстојниот попис, изјави денеска директорот на ДЗС, Апостол Симовски. „Уште 10 дена ни остануваат до почетокот на
Македонија

Симовски: Бројот на самопопишаните во странство не е мал

А1он
Просекот од 4500 лица дневно евидентирани преку апликацијата за самопопишување на лицата во странство не е мала бројка, оценува директорот на Државниот завод за статистика
Македонија

Симовски: Бојкот или недавање податоци на пописот е на штета на граѓаните и на државата

А1он
Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски на прес-конференција ја објави Методологијата за подготовка, организација и спроведување на пописот во април, која, како што
Македонија

Се набавуваат 5650 лаптопи за пописот, чинат над 3 милиони евра

Мери Јордановска
Државниот завод за статистика набавува 5650 лаптоп компјутери по цена од 650 евра за претстојниот попис во април 2021 година. Вкупната вредност на набавените лаптопи