kompjuteri

Македонија

Филантропите од Кавадарци во нова мисија „3000 компјутери за Нова Година“

А1он
Благодарејќи на помошта која ја добиваат од народот и поддршката на големите компании како Нептун, Шпаркасе лизинг, Еко Логистик, Кожувчанка, Европа Гуми, Дади компани, и
Македонија

Се набавуваат 5650 лаптопи за пописот, чинат над 3 милиони евра

Мери Јордановска
Државниот завод за статистика набавува 5650 лаптоп компјутери по цена од 650 евра за претстојниот попис во април 2021 година. Вкупната вредност на набавените лаптопи
Македонија

Ако не се спречи увозот на стара ИКТ опрема, Македонија ќе стане отпад за ваква опрема

А1он
Ако не се регулира увозот на стара ИКТ опрема од западните држави, Македонија може да стане отпад на стара опрема, предупредуваат од Групацијата на провајдери