anketa

Македонија

Гаревски испитува за паниката и стравот од битолскиот земјотрес од минатиот месец и скопскиот од 1963

Маја Илиевска-Пачемска
„Битолскиот земјотрес од 2022 – нивото на паниката и стравот“ е насловот на прашалникот кој од синоќа е достапен за сите граѓани во земјава, а
Македонија

Анкета на Рејтинг: 52,5% од граѓаните на Скопје се согласуваат дека состојбата во градот е подобрена во последните 4 години

А1он
Во рамки на редовните истражувања за потребите на Град Скопје, Агенција Рејтинг спроведе анекта за задоволството на граѓаните од работата на градската власт. Во рамки
Свет

Анкета: Американците се подготвени да примаат пониска плата, само да работат од дома

А1он
Голем број Американци велат дека би биле подготвени да работат за пониска плата, да се откажат од слободните денови или да работат повеќе, само доколку
Македонија

Анкета на „Брима“: СДСМ и Зоран Заев со најголема доверба од граѓаните

А1он
Одговорните, државотворни политики на СДСМ се препознаени од граѓаните и тоа е потврдено со бројни испитувања на јавното мислење од релевантни агенции, велат од СДСМ.
Македонија

Анкета на Фејсбук: Македонските граѓани би ја избрале руската вакцина „Спутник“ против Ковид-19

Мери Јордановска
Најголем број од членовите на познатата Фејсбук група каде се споделуваат искуства и совети за Ковид – 19 би се вакцинирале со руската вакцина „Спутник“,
Македонија

Анкета: Најголем број од граѓаните би се вакцинирале со руската вакцина „Спутник“

Мери Јордановска
Најголем број од граѓаните би се вакцинирале со руската вакцина „Спутник“, покажа анкетата спроведена од истражувачкиот центар на новинската агенција „Макфакс“. Станува збор токму за
Македонија

Во просек спиеме по девет часа на ден, а половина од слободното време ни оди на гледање телевизија

А1он
Најголем дел од времето во денот македонските граѓани го поминуваат во спиење, а речиси половина од слободното време го поминуваат во гледање телевизија. Најзафатени се
Македонија

Анкета: Тито е најзаслужен за создавање на македонската држава

А1он
Онлајн анкета на истражувачкиот центар на Макфакс покажува дека граѓаните сметаат дека најзаслужен за создавање на македонската држава е Тито. Од 2908 анкетирани кои се
Истражувања Македонија

Анализа: Сите предизборни анкети промашени, истражувачите и овој пат се повикуваат на статистичка грешка

А1он
Ниту една предизборна анкета за предвремените парламентарни избори не го погоди изборниот резултат. Истражувачите се едногласни во ставот дека доколку се земе предвид можноста за
Македонија

МОН: Мнозинството наставници и родители се за отворање на училиштата во септември

А1он
Мнозинството анкетирани директори на училишта, наставници и родители се за повторно отворање на училиштата со настава во училница или комбиниран модел на настава во училница