stanovi

Економија

Секој петти стан во Скопје е под хипотека

А1он
Од вкупно 1.095.579 станови во Македонија, 140.571, односно 12.8 отсто, се вложени под хипотека како гаранција за банкарски заеми, покажуваат податоци од Регистарот на цени
Економија

„Фортонмка“: Цените на становите ќе останат стабилни, освен во Центар и Карпош

А1он
Цените на становите ќе останат стабилни, освен во општините Центар и Карпош каде се очекува зголемување на цената доколку продолжи сегашната ситуација со помал број
Економија

Законски измени за продолжување на мерката за пет проценти ДДВ за продажба на станови

А1он
За пет години, односно до крајот на 2023 година се пролонгира рокот на примена на повластената стапка од пет проценти, на првиот промет на станбените
Економија

Катастар: Намалена продажбата на станови, цената иста, некаде и во благ пораст

А1он
Продажбата на станови е намалена, но цената не е променета, дури бележи и благ пораст, соопшти денеска директорот на Агенцијата за катастар Славче Трпески. Според