stanovi

Економија

(АНАЛИЗА) Станбени кредити: Каматите паѓаат, долговите достигнаа 350 милиони евра!

А1он
Банките објавија ново намалување на каматите за станбените кредити- потег кој треба да ја зголеми побарувачката, сосбено на они што ги субвениционира државата со народни
Економија

Министерство за финансии: По саемот „Купи куќа, купи стан“ расте интересот за субвенционираните кредити

А1он
Интересот за проектот „Купи куќа, купи стан“ значително пораснал по саемот за овој проект што се одржа од 24 до 28 октомври. Како што информираат
Економија

Становите за лица со ниски приходи ќе се продаваат со ниски камати

А1он
Државата планира до септември следната година да го реши нерегулираниот статус на над 2.400 становите коишто се користат безправно по основ на сопственост или закуп. Лицата
Македонија

Спасов: Проектот Отворени социјални денови успешен, продолжува во септември

А1он
Во рамки на Проектот Oтворени социјални денови што се спроведуваше од септември до ноември лани и од февруари до јули годинава биле опфатени 6.898 граѓани
Македонија

Јанакиески: Ќе се откупуваат само становите за лицата со ниски примања

А1он
Одлуката за откуп на станови во сопственост на државата се однесува на лицата со ниски примања. Со неа не се опфатени становите наменети за социјално ранливите категории
Македонија

Постои можност на неколку лица од Охрид да им се одземат социјалните станови

А1он
На три до четири лица кои во Охрид добија социјални станови постои веројатност истите да им бидат одземени поради нивно несоодветно и недомаќинско користење.Ова го