iznajmuvanje

Македонија

Газдите може да ги издаваат становите по цени колку што сакаат: Пратениците против утврдување на горна граница за кириите

Орце Костов
Закон за дополнување на Законот за домување со кој се регулира изнајмувањето на станови, односно утврдување на највисоката цена за изнајмување на станови не помина
Македонија

Луксуз во време на криза: МНР ќе потроши 900.000 евра за наем на 175 возила за самитот на ОБСЕ

Орце Костов
Министерството за надворешни работи за потребите на самитот на ОБСЕ кој ќе се одржи во декември во Скопје, ќе издвои речиси еден милион евра за