slavica grkovska

Македонија

Грковска за ставањето на Анѓушев на „црната листа“ на САД: Очекувам домашните и меѓународните институции да ги преземат неопходните мерки согласно укажувањата

А1он
Вицепремиерката задолжена за добри политики на владеење Славица Грковска денеска во врска со ставањето на поранешниот вицепремиер Кочо Анѓушев на „црната листа“ на САД изјави
Македонија

Ние сме мала земја со многу јавни тајни и малку разрешници, кажа Грковска на дебата за Законот за конфискација

Криминалците се жилави во изигрување на законот и системот, а корупцијата има разорни ефекти врз нашите животи, животите на нашите граѓани кои оправдано се разочаруваат
Македонија

Грковска: Сѐ уште има доволно време случаите од СЈО да се процесираат и да завршат во ефикасна и правична процедура

А1он
Ова е предмет којшто пет години се водеше во судските лавиринти, уште повеќе Апелација неоправдано го држеше девет месеци и бевме свесни дека е близу
Македонија

Грковска: Жалам за повлекувањето на Блупринт групата: нивните сугестии на Законот во најголем дел се вградени

А1он
Со граѓанскиот сектор и со медиумите, само може да се унапредуваат политиките за добро владеење, и вие сте нашиот партнер во сите напори што ги
Македонија

Грковска: Строгите ограничувања за подароци и други бенефиции ќе го јакнат интегритетот на јавните функционери и службеници

А1он
„Интегритетот е најважниот превентивен механизам кога станува збор за справување со корупцијата, но сложеноста на светот во кој живееме и мноштвото релации и разновидни интереси
Македонија

Грковска: Судиите и обвинителите мислат дека се политичари, одлуките ги носат врз основа на политичка проценка

Орце Костов
Вицепремиерката задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска изразила резерва на седницата на Влада во однос на некои членови од измените на Кривичниот законик
Македонија

Антикорупционерите изненадени од Грковска: Наместо да се бори со нас, таа критикува

А1он
Изненадени сме од реакцијата на Кабинетот на вицепремиерката Грковска, за паушални и неосновани обвинувања, дотолку повеќе што во однос на предметот за градоначалникот на Струга
Македонија

Грковска со демант до Државната комисија за спречување на корупција

А1он
Кабинетот на заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија, задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска во целост ги демантира и ги