bluprint grupa

Македонија

Грковска: Жалам за повлекувањето на Блупринт групата: нивните сугестии на Законот во најголем дел се вградени

А1он
Со граѓанскиот сектор и со медиумите, само може да се унапредуваат политиките за добро владеење, и вие сте нашиот партнер во сите напори што ги
Македонија

Министерство за правда: Блупринг групата не треба да избрзува со предвремено излегување од Работната група

А1он
Министерството за правда смета дека Блупринг групата не треба да избрзува со предвремено излегување од Работната група за изготвување на новиот Кривичен законик, и информираат
Македонија

Блупринт групата се повлекува од изработката на новиот Кривичен законик

А1он
Блупринт групата на граѓански организации за реформи во правосудството соопштува дека се повлекува од понатамошно учество и давање придонес во процесот на изработка на новиот
Македонија

Блупринт групата бара Пендаровски да не го потпише указот за Законот за изменување и дополнување на Кривичниот законик

А1он
Блупринт групата до Претседателот на Република Северна Македонија Стево Пендаровски испрати барање за непотпишување на указот за прогласување на Законот за изменување и дополнување на
Македонија

Блупринт групата за реформи во правосудството изразува сериозна загриженост во однос на предлог законот за измени на Кривичниот законик по скратена постапка

А1он
Македонско здружение на млади правници (МЗМП), Институт за европска политика (ЕПИ), Институт за човекови права (ИЧП), Коалиција „Сите за правично судење“ (КСПС), Хелсиншки комитет за
Македонија

Блупринт групата бара итно да се прекине со постапката за избор на нови членови на Судски совет

А1он
Блупринт групата за реформи во правосудство бара итно да се прекине со постапката за избор на нови членови во ССРСМ. Во спротивно, како крајно средство
Македонија

Блупринт групата нема да номинира членови во Комисијата за спроведување избори за Судскиот совет

А1он
Платформата на граѓански организации за борба против корупција и Блупринт групата за реформи во правосудството денеска соопштија дека нема да номинираат член и негов заменик
Македонија

Блупринт група: Одлуката на членовите на Судскиот совет кои поднесоа оставка е во добра насока, се надеваме дека и другите ќе го следат овој чекор

А1он
Блупринт групата за реформи во правосудството смета дека одлуката на членовите на Судскиот совет на РСМ кои поднесоа оставка од нивната функција е во добра
Македонија

Блупринт групата бара Јолевски да се огради од ставовите на двајца членови на Советот на јавни обвинители против граѓанското општество

А1он
Блупринт групата за реформи во правосудството преку медиумите се обраќа до претседателот на Советот на Јавни обвинители, г. Јолевски и го повикува во името на
Македонија

Загриженост и критики за изборот на Абази: Процесот не беше доволно транспарентен

Кристијан Ландов
Блупринт групата за реформи во правосудството смета дека изборот на Ислам Абази, шеф на ОЈО-ГОКК е со недоволна транспарентност и со пропусти. Македонско здружение на