pelagonija

Економија

Шест градоначалници и четворица пратеници од Пелагонискиот регион бараат измени во Законот за тутун

А1он
Да има измени во Законот за тутун, а иницијативата до Собранието ќе се поднесе идната недела, констатираа шест градоначалници и четворица пратеници од Пелагонискиот регион
Македонија

Прекугранични несекојдневни приказни кои ќе го развиваат туризмот во регионите на Пелагонија и Корча

А1он
Историскa, гастрономска, адреналинска, градска и крафт се уникатните туристички доживувања кои може секој турист да ги доживее прекугранично во регионите на Пелагонија и Корча. Ова
Економија

Подготовка на земјоделските култури за пониски дневни температури во Пелагонија

А1он
Земјоделците од битолскиот дел на Пелагонија почнаа со подготовки за заштита на земјоделските култури во зимски услови и пониски дневни температури. Агро-експертите информираат дека во
Македонија

Павлевски: Општините се справуваат со вонредната ситуација и со примената на мерките

А1он
Државата досега успешно се справува со оваа вонредна ситуација, се преземаат мерки и препораки и треба сите да бидеме дисциплинирани во нивното спроведување за побрзо
Економија

ЗК Пелагонија: Исплатени се сите финансиски обврски кон нашите вработени

А1он
По повод денешните информации кои што ги објавија дел од македонските медиуми, а во врска со штрајкот на дел од вработените во ЗК Пелагонија, менаџментот
Економија

Протест на вработени во ЗК „Пелагонија“-Битола

А1он
Вработени во ЗК „Пелагонија“-Битола денеска одржаа мирен протест заради неисплатени плати. На протестниот собир вработените побараа исплата на сите неисплатени плати за да не биде
Економија

Туристичко означување на чаршиите и старите јадра во Пелагонискиот регион

А1он
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот следната година со општините Прилеп, Охрид, Битола и Ресен ќе работи на туристичко означување на чаршиите и старите
Македонија

Владата им додели средства за режиски трошоци на студентските домови „Пелагонија“ и „Скопје“

Владата на денешната седница донесе одлуки за доделување средства на државниот студентски дом „Пелагонија”, како и на Државниот студентски дом „Скопје“. Државниот студентски дом „Пелагонија”,