ministerstvo za lokalna samouprava

Македонија

Пенов: Со барањето за „заедница на албанските општини“ некој сака да лови политички поени

А1он
Министерот за локална самоуправа Ристо Пенов смета дека барањето на партијата Алтернатива за „поврзување на албанските општини“ претставува обид за ловење политички поени и апелираше
Македонија

Милевски му ја предаде функцијата на Пенов

А1он
Во Министерството за локална самоуправа денеска е направено формално примопредавање на должноста министер за локална самоуправа. По изборот во Собранието, новиот министер за локална самоуправа
Македонија

Павлевски: Општините се справуваат со вонредната ситуација и со примената на мерките

А1он
Државата досега успешно се справува со оваа вонредна ситуација, се преземаат мерки и препораки и треба сите да бидеме дисциплинирани во нивното спроведување за побрзо
Економија

Три милиони денари од државата за првата фаза од санирањето на каналот во Сингелиќ

А1он
Министерството за локална самоуправа со три милиони денари ќе ја финансира првата фаза од санирањето на каналот во Сингелиќ, активност што е приоритет број еден
Македонија

Консултативен форум за утврдување на развојните приоритети во Полошкиот плански регион

А1он
Министерството за локална самоуправа со поддршка на Швајцарската агенција за развој и соработка денеска организираше консултативен форум за утврдување на развојните приоритети во Полошкиот плански
Македонија

Фазлиу на работен состанок во Брисел

А1он
Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу на работен состанок во Брисел: Сега кога се отстранети политичките и техничките пречки, очекуваме и наше формално приклучување на