fazliu

Македонија

Министерот за локална самоуправа Фазлиу на Конференција на НАЛАС-Градовите двигатели на развојот-Визија 2030

А1он
Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу денеска говореше на регионалната конференција Градовите двигатели на развојот-Визија 2030, што денеска се одржа во Скопје, во организација на
Македонија

Регионален форум за консултација на граѓаните во Скопскиот плански регион 

А1он
Министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу денеска говореше на првиот форум за консултација на граѓаните за утврдување на развојните приоритети во Скопскиот плански регион. На
Македонија

Фазлиу на работен состанок во Брисел

А1он
Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу на работен состанок во Брисел: Сега кога се отстранети политичките и техничките пречки, очекуваме и наше формално приклучување на
Македонија

Почна реализацијата на проектот за воспоставување на центри за услуги во сите 80 општини

А1он
Министерството за локална самоуправа, во соработка со УНДП, пристапи кон реализација на проектот за воспоставување центри за услуги во сите 80 општини. Станува збор за
Економија

Фазлиу: 2019-та ќе биде година на финансиска консолидација на општините

А1он
Оваа година ќе биде година на финансиска консолидација на општините, обезбедување на нивна поголема функционалност и подинамичен рамномерен регионален и локален развој, со подобрување на
Македонија

Фазлиу: Случајот со ангажирањето на вработени како експерти е пред мојот мандат, средствата беа вратени

А1он
Министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу реагира на вчерашното соопштение на финансиската полиција. „Во интерес на јавноста, сакам да дадам одговор и порака на сите
Македонија

Фазлиу: Граничната област меѓу Македонија и Албанија е една од најсиромашните во Европа

А1он
Граничната област меѓу Македонија и Албанија е една од најсиромашните во Европа, истакна министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу за време на средбата со градоначалникот
Македонија

Со системски мерки до решенија кои што ќе го стеснат просторот за создавање на нови долгови на општините

А1он
Во организација на Министерството за локална самоуправа, денеска се одржа тркалезна маса на тема “Предизвици и дилеми во системот на финансирање на надлежностите на општините-редефинирање
Македонија

Фазлиу на состанок на Асоцијацијата на локални и регионални власти на земјите од Централна и Источна Европа и од Кина (16+1)

А1он
Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу, во Софија, учествуваше на 4-тиот работен состанок на Асоцијацијата на локални и регионални власти на земјите од Централна и
Македонија

Фазлиу на промоција на Проект за прекугранична соработка во Благоевград

А1он
Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу, денеска, во Благоевград, Република Бугарија ќе учествува на промоцијата на проектот Зелени згради за заедничка зелена иднина. Како што