opstina Centar

Видео Македонија

ВИДЕО: Општина Центар ќе поставува енергетски ефикасни фасади на зградите

А1он
Општина Центар распиша оглас за субвенционирање на енергетски ефикасни фасади за сите постари станбени единици во општината, информираше денеска градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ.
Македонија

Општина Центар адаптираше современ простор за времен престој на децата со церебрална парализа

А1он
Од наредната недела , 40 деца од Центарот за деца со церебрална парализа ќе се преселат во нов времен објект до ООУ „ 11 Октомври“,
Македонија

Богдановиќ: Ќе работиме на решенија да се намали или избегне сообраќајот секаде каде е тоа можно

А1он
Сообраќајниот и урбаниот хаос, проблемот со паркирањето, преголемата висина на објектите се едни од проблемите во општина Центар за чие решавање одговор бараа советниците и
Македонија

Општина Центар гради потпорен ѕид на улица „Христо Чернопеев“ на Водно

А1он
Општина Центар работи на решавање на проблемот со ерозија на земјиштето на улица „Христо Чернопеев“ на Водно. Започна изградбата на потпорен ѕид во должина од
Македонија

Поднесени три кривични пријави за бесправно градење во општина Центар

А1он
Општина Центар, застапувана од градоначалникот Саша Богдановиќ, до Основното јавно обвинителство – Скопје поднесе кривична пријава за сторено кривично дело, бесправно градење. Една од програмските
Македонија

Советниците од ВМРО-ДПМНЕ ја напуштија седницата во општина Центар

А1он
Советниците на ВМРО-ДПМНЕ во Општина Центар во знак на протест поради притворените сопартијци ја напуштија денешната седница на која се разгледува нацрт буџетот за наредната
Македонија

Општина Центар ја реконструира атмосферската и фекалната канализација на ООУ „11-ти Октомври“

А1он
Општина Центар започна со комплетна промена на целата атмосферска и фекална канализација во ОУ “11-ти Октомври“. Проблемот кој датира од 50-тите години на минатиот век,
Македонија

Акција за чистење на паркиралиштата на ЈП Паркинзи на Општина Центар

А1он
Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи“ на Општина Центар во соработка со Општина Центар денес започна акција за чистење на паркиралиштата со кои стопанисува претпријатието.