ВИДЕО: Oпштинските инспекциски служби отстраниja два нелегално изградени објекти во Центар

Од:

Секторот за инспекциски работи на Општина Центар, денес со механизација отстрани два нелегално изградени објекти на улицата „Водњанска“, односно една импровизирана градба и една дрвена барака.

„Откако инвеститорите на двата објекти не постапија по решениjaтa издадени од Секторот за инспекциски работи, кои налагаат самите тие во законски предвиден рок од три дена самостојно да ги отстранат градбите, општинските служби пристапија кон присилно административно извршување, односно отстранување на градбите“, информираат од Општина Центар.

„Ова е само почеток на акцијата на Општина Центар во борбата против нелегално изградените објекти на нејзина територија. Издадени се вкупно 18 решенија за отстранување на нелегално изградени објекти, за кои јавноста дополнително ќе биде известена“, велат од Центар.

Општината и градоначалникот Саша Богдановиќ повторно упатија апел до сите инвеститори и сопственици на нелегални објекти, да постапуваат по издадените решенија за отстранување на објектите. Во спротивно, велат, општината присилно ќе ги отстрани, со што трошоците за отстранувањето ќе паднат на товар на инвеститорите, односно сопоственците на нелегално поставените објекти.

Би можело да ве интересира

„Инста кафе“ и „Каса Кубана“ на кеј добија решенија за преземање мерки за намалување на бучава

Ана Ололовска

Падна дрво во Дебар Маало, повредено е дете и оштетен е паркиран автомобил

Ана Ололовска

„Гнездо“ и „Интермецо“ добија предупредување од Општина Центар за намалување на бучавата

Богдановиќ и директорот на ЈП „ПОЦ“, Кичевски, го презентираа проектот за реконструкција на улицата „Ленинова“

Ана Ололовска

Општински инспектори почнаа да мерат бучава во Центар, на два објекта им наложија да се стишат

Жарко Настоски

Богдановиќ: Паднатото дрво на „Орце Николов“ покажа дека има болни дрвја

Ана Ололовска