ministerstvo za trud i socijalna politika

Македонија

Техничката министерка и заменичката за труд во конфликт: Мизрахи нека си ги прочита законите

А1он
Целосна невистина се тврдењата на новата техничка министерка Рашела Мизрахи дека во Комисијата за помош и нега од друго лице се блокирани над 8.500 предмети, вели во
Македонија

Стаменковска Стојковски: Ќе биде извршен надзор на сите согласности за објавување на огласите за вработување

А1он
Дополнителниот заменик – министер во Министерството за информатичко општество и администрација, Невенка Стаменковска Стојковски денеска на првиот работен ден во Министерството соопшти дека ќе биде
Македонија

Министерството за труд и социјална политика и оваа зима ги отвори прифатните пунктови за бездомни лица

А1он
МТСП и оваа зима ги отвори прифатните пунктови за бездомни лица Министерството за труд и социјална политика и оваа зима ги стави во функција четирите
Македонија

Царовска: Не запираме додека не ги вклучиме сите деца во предучилишно образование

А1он
Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и градоначалникот на Општина Илинден Жика Стојановски денеска присуствуваа на почетокот на изградба на нова детска градинака