sanela Skrijelj

Македонија

Шкријељ: Се грижиме за најмладите, инвестираме во подобри услови и нови градинки

А1он
Владата предводена од СДСМ во континуитет инвестира во детската заштита, како еден од клучните столбови на детскиот развој. Од 2017 година, па до сега, отворени
Македонија

(ВИДЕО) Шкријељ: Финансиска поддршка за пензионерите со пензии до 14.000 денари

А1он
Како одговор на последиците од кризата, Владата предводена од СДСМ презема низа чекори за помош и поддршка на граѓаните. Во тек е исплатата на паричната
Економија

Шкријељ: Буџетот за 2023 е развоен, 250 милиони евра за мерки и близу 800 милиони евра за капитални проекти

А1он
Владата го усвои Предлог Буџетот за 2023 година и тој наскоро ќе влезе во собраниска процедура.Буџетот за 2023 година е прв буџет кој е усогласен
Македонија

(ВИДЕО) Шкријељ: Им помагаме на ранливите категории во време на криза

А1он
Владата го усвои Предлог Законот за финансиска поддршка на социјално ранливи категории граѓани за справување со енергетската криза. Сега, ова законско решение влегува во прoцедура
Македонија

(ВИДЕО) Шкријељ: СДСМ обезбедува инклузивно образование достапно за секое дете

А1он
СДСМ обезбедува инклузивно образование достапно за секое дете, кое ги почитува и прифаќа различностите, кое овозможува сите деца со попреченост да имаат еднакви шанси за
Македонија

(ВИДЕО) Шкријељ: Прво прочитајте, па гласајте за заклучоците и македонскиот јазик во ЕУ

А1он
Во изминатиот период од 11 години додека владееше ВМРО-ДПМНЕ не реши ниедно важно прашања, нѐ испокаравте со сите соседи, внатре нѐ поделивте по сите можни
Економија

(ВИДЕО) Шкријељ: Со ребалансот обезбедуваме средства за поголема поддршка за ранливите категории и за повисоки пензии

А1он
Ребалансот на Буџетот за 2022 година обезбедува продолжување на мерките и политиките за спрвување со последиците од кризата особено за најрабливите категории граѓани, порача денеска
Економија

Шкријељ: 30 милиони евра за Оперативниот план за вработување со опфат на околу 15.000 лица

А1он
Владата и институциите предводени од СДСМ преку конкретни мерки и политики на дело покажуваат вистинска грижа за граѓаните. Во време на глобална економска криза растат
Економија

(ВИДЕО) Шкријељ: Реализиравме уште едно големо ветување, минималната плата ја зголемуваме на 18.000 денари

А1он
Пратеничката на СДСМ, Санела Шкријељ, вели дека Собранието денеска го изгласа Законот за минимална плата, со кој се обезбедува 80.000 работници веќе од први април
Видео Македонија

ВИДЕО: Работниците да не потпишуваат спогодбен отказ од работа за да можат да користат парична помош во случај на невработеност

А1он
На видеосесијата „КОВИД-19, прашања и одговори“, заменик министерот за труд и социјална политика, Ѓонул Бајрактар и дополнителната заменик министерка Санела Шкријељ појаснија детали поврзани со