Dragan Kovacki

Македонија

Ковачки: Втор ден молк од Министерството за одбрана за украдените доверливи документи

А1он
Втор ден Министерството за одбрана молчи за украдените класифицирани документи и за украдените компјутери на кои имало строго доверливи документи. бГолем срам е министерство за
Македонија

Ковачки: Од Министерството за одбрана украдени класифицирани документи и компјутери со строго доверлива содржина

А1он
Повторно грабеж во Министерството за одбрана. И после 2 години од грабежот во централата на МО кога беа украдени униформи и друга опрема, случај кој
Македонија

Ковачки: Како на дете во ран детски развој СДС му напишаа упатства како да се однесува на говорница, а потоа и сам призна дека е неспособен

А1он
Како на дете во ран детски развој СДС му напишаа упатства како да се однесува на говорница, а потоа и сам призна дека е неспособен
Македонија

Ковачки му врати на Ковачевски: Македонија не се брани под јорган како што сте правеле вие

Кристијан Ландов
Пратеникот Драган Ковачки од ВМРО-ДПМНЕ бара да се провери дали премиерот Димитар Ковачевски има деловна способност. Остана на ставот дека Ковачевски лажирал дека е неспособен
Македонија

Препукувања Ковачевски-Ковачки: Не служев војска поради абдоменален проблем, а ти си кодош и дезертер

Кристијан Ландов
Премиерот Димитар Ковачевски тврди дека имал абдоменални проблеми и дека поради тоа не служел војска во 2000 година. Тој смета дека не е трајно неспособен,
Македонија

Ковачки: Институциите да утврдат дали дезертерот Ковачевски е деловно способен и дали смее да има безбедносен сертификат

А1он
Девет дена срамен однос и на премиерот-дезертер и на институциите кои молчат и не преземаат активности во нивна надлежност.Пред девет дена македонската јавност беше запознаена
Македонија

Ковачки: Како дезертерот Ковачевски стекнал и се’ уште има безбедносен сертификат за пристап до државни тајни

А1он
Сомнително и нејасно е, и како дезертерот Ковачевски се стекнал и се’ уште поседува безбедносен сертификат за пристап до државни тајни, имајќи во предвид дека
Македонија

СДСМ: Мицкоски го пушта во јавност дезертерот и фалсификатор Ковачки да шири невистини

А1он
Уплашениот Мицкоски го пушта во јавност дезертерот и фалсификатор Ковачки да шири невистини, реагира СДСМ откако пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Драган Ковачки и денес на прес-конференција
Македонија

Ковачки: Бараме оставка и утврдување на деловната способност на Ковачевски,

А1он
Македонија ја води трајно неспособен премиер или премиер кој лажел и приложил документ за да ја избегне законската обврска за служење на воен рок.Трајна неспособност
Македонија

(ВИДЕО) Ковачки: Ковачевски дезертирал во 2001 прикажувајќи се како трајно неспособен

А1он
Според информациите кои стигнаа до нас, премиерот Ковачевски свесно го избегнал служењето на воениот рок и тоа токму во периодот на воениот конфликт во 2001