ministerstvo za odbrana

Македонија

ВИДЕО: Државата на бранител од 2001 година му бара да врати над милион денари

А1он
Бранителот Димче Манчов од Кочани, поранешен професионален војник во редовите на АРМ, а денес полицаец во МВР како надомест на нематеријална штета поради трауми претрпени
Македонија

СДСМ: Одбрана веднаш да го поништи спорниот тендер од 250 милиони евра

А1он
СДСМ бара Министерството за одбрана веднаш да го поништи, како што велат, сомнителниот тендер за набавка на опрема, тежок 250 милиони евра. Еве што стои
Македонија

Реакција на Министерството за одбрана на обвинувањата на СДСМ

А1он
Министерството за одбрана на Република Македонија во писмената реакција на соопштението на СДСМ наведува дека минималната плата на почетник – професионален војник е 19.000, а