Синдикатот на одбраната и безбедноста бара награда за припадниците на МО и АРМ

Од:

Синдикатот на одбраната и безбедноста испрати барање за исплата на награда за припадниците на МО и АРМ, до Претседателот на државата, до Владата и до министерот за одбрана на Република Северна Македонија.

– Имено, во текот на вонредната состојба припадниците на МО и АРМ активно придонесуваат кон заштита на граѓаните на Р. Македонија и со својот труд и ангажман ја заслужуваат оваа награда, која што ќе значи оддавање на признание за нивниот зголемен ангажман, како и вреднување на нивниот придонес во остварувањето на целите на Република Македонија во борбата против вирусот, се вели во соопштението од Синдикатот на одбраната и безбедноста.

Би можело да ве интересира

Николиќ: Ниту еден професионален војник со наполнети 45 години нема да остане незгрижен, а неговиот статус нерешен

Ана Ололовска

Поранешни војници со наполнети 45 години бараат решавање на нивниот статус во најбрз рок

Ана Ололовска

Реновиран објектот на армиските Ренџери

Ана Ололовска

Професионалните војници по 45-тата ќе можат да продолжат и како пожарникари во територијалните против-пожарни единици

Ана Ололовска

Професионалните војници на крајот на ангажманот со можност да добијат 1.000 евра за секоја година минат труд

Професионалните војници на крајот на ангажманот ќе можат да добијат по 1.000 евра за секоја година минат труд

Ана Ололовска