kozle

Македонија

Новогодишни пакетчиња за децата во детската болница Козле

А1он
Во институтот за белодробни заболувања кај децата, детска болница Козле беа поделени новогодишни пакетичња на децата. Директорот на детската болница Козле, Ангелчо Андоновски изјави дека
Македонија

Претставникот на УНИЦЕФ за Македонија, Перкс во посета на детската болница Козле

А1он
Главниот претставник на УНИЦЕФ за Македонија, Бенџамин Перкс денеска беше во посета на институтот за белодробни заболувања кај децата „Козле“. Целта на неговата посета беше
Македонија

Донација за Институтот за белодробни заболувања кај деца Козле

А1он
Институтот за белодробни заболувања кај деца Козле, денеска доби донација. Постоечкиот ICHROMA 1 беше заменет со имонолошко ICHROMA 2 кој овозможува работа на имонолошки инфективни
Македонија

Лабораториски испитувања во Детската болница Козле и во трета смена

А1он
Во Детската болница Козле од минатата недела е воведена можност за вршење комплетни лабораториски испитувања и во трета смена, соопшти Министерството за здравство. Тоа значи
Македонија

Остатоците од урнатиот авион на вештачење

А1он
Поради обемноста на материјалот и потребите на истрагата, подигањето и пренесувањето на остатоците од урнатиот авион ќе продолжи и денеска, информираат од Јавното обвинителство на Република
Македонија

Остатоците од урнатиот авион се подигаат и пренесуваат за натамошно вештачење

А1он
„Во текот на вчерашниот ден заврши снимањето со дрон на местото каде се случи авионската несреќа во близина на с. Кожле,  скопско. Во вечерните часови
Македонија

Објавени имињата на загинатите патници во урнатиот авион кај Кожле

А1он
Италијанскиот весник „Ла Република“ објави дека со приватниот авион, што се урна вчера попладне кај велешко Кожле, управувал пилотот Франческо Монтањер, претседател на аматерскиот спортски