Нов парк во населбата Козле

Од:

Нов парк спроти студентскиот дом „Гоце Делчев“ во населбата Козле, со површина од 10.000 метри квадратни, денеска е пуштен во употреба.

Паркот располага со 6.000 метри крадратни хортикултурно уредување, финансиски покриено од Градот Скопје. Останатиот дел од 4. 000 метри квадратни партерно уредување и поплочување на просторот со 200 метарска фонтана, како и детско игралиште со еко-реквизити е инвестиција обезбедена од буџетот на Општината Карпош.

Вредноста на овој парк е 38.5 милиони денари, а изведувач е фирмата „Лутарика од Скопје“.

Градоначалникот Трајановски напомена дека Градот Скопје постојано вложува во изградба на паркови заедно со општините кои се наоѓаат на територија на Градот Скопје.

– Овој парк претставува продолжение на претходните два – „Македонија 1“ и „Македонија 2“, кои денеска претставуваат едни од најубавите паркови со зеленило и цветни аранжмани во цело Скопје. Пред се, задоволен сум што со градоначалникот на Општина Карпош имаме одлична соработка за проекти од заедничко значење, со цел на граѓаните кои живеат во овој дел од градот Скопје да им се исполнат нашите проекти, кои како ветување сме им ги дале, рече Трајановски.

Би можело да ве интересира

По 20-ти пат ќе се гласа – ќе се набават нови еко автобуси во Град Скопје или не

(ФОТО) Наезда на глувци во Скопје – Општините се должни да побараат вонредна дератизација, зградите да си ги чистат подрумите

Анита Петровска Рајковиќ

Полициска акција во Скопје, приведени 28 дилери

Тројца истепани во угостителски објект во Градскиот парк во Скопје

Земјотрес во Скопје

Катерина Ѓуровски

ВИДЕО: Пожар во куќа зад Универзална сала

Катерина Ѓуровски