Донација за Институтот за белодробни заболувања кај деца Козле

Од:

Институтот за белодробни заболувања кај деца Козле, денеска доби донација.

Постоечкиот ICHROMA 1 беше заменет со имонолошко ICHROMA 2 кој овозможува работа на имонолошки инфективни тестови: Инфлуенца А+Б, Рота адено, РСВ.

Со овој инструмент се добиваат резултати за десет минути, за разлика со досегашниот се чекаше недела дена.

Би можело да ве интересира

Демири го разреши директорот Шокаровски поради висока смртност на Кардиохирургија

Анита Петровска Рајковиќ

Вработените во здравството ќе протестираат на 8 април, нема да добијат усогласување со минималната плата

Протест на лекарите специјализанти, во тек состанок со претставници на Министерството за здравство

Синдикати бараат новиот министер за здравство да ги потпише анексите усвоени од Влада

Скопјани имаат најголеми, а жителите на Крушево најмали можности за здравствена заштита

Катерина Ѓуровски

Вработувањата на 1.117 лица во здравството не се предизборни, тие веќе работат по клиниките, тврди Ковачевски

Орце Костов