holidej in

Македонија

Во последните пет години незаконски биле единствено мораториумите за градење, реагираат од Центар по обвинувањата за новата единаесеткатница

Маја Илиевска-Пачемска
По потсетувањето од страна на „Шанса за Центар“ дека издаваат одобренија по незаконски план, кој не треба да се спроведува за парцелите спроти „Холидеј ин“,
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ја зголеми парцелата за облакодери кај Холидеј Ин за четири пати

А1он
СДСМ ја зголеми парцелата за облакодери кај Холидеј Ин за четири пати, од 4.000 м2 да стане 13.000 м2.Првичниот плац за облакодерите беше 4.000 м2,
Македонија

Левица: Власта мора да ја поништи спорната продажба на земјиштето кај „Холидеј Ин”

А1он
„Со одлуката на Министерството за транспорт и врски да продаде државно земјиште зад хотелот „Холидеј Ин”, сегашната власт даде јасно до знаење дека ја продолжува
Македонија

Земјиштето кај „Холидеј ин“ не морало да се продава

А1он
Министерството за транспорт и врски како објаснување за продажбата на паркингот спроти „Холидеј ин“ објасни дека немале избор, односно дека законски морало да му го
Македонија

Паркингот спроти „Холидеј ин“ прекинува со работа

А1он
Одборот на директори на Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката (АДСДП) одлучи паркингот „Центар“
Економија

Министерство за транспорт: Обврзани сме да овозможиме откуп на земјиште ако е исполнет законскиот основ

А1он
Законски сме обврзани да овозможиме откуп на парцелата на барателите кои ќе го исполнат законскиот основ освен во случај ако градежното земјиште во сопственост на
Македонија

„О2 Иницијатива“ побара од МПЦ на парцелата спроти „Холидеј ин“ да се изгради парк

А1он
О2 Иницијативата преку јавен повик побара Македонската православна црква да се откаже од парцелата спроти „Холидеј ин“ и место згради таму да се изгради парк.