parking holidej in

Македонија

Богдановиќ: Изградбата на зградите кај „Холидеј Ин“ не може да влијае на изборите оти Центар покажа спремност да направи промени

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, смета дека неуспехот да се спречи изградбата на згради на паркингот спроти „Холидеј Ин“ нема да влијае на резултатот
Македонија

„НаТочак“: Планот спроти „Холидеј Ин“ е небезбеден, недемократски и автоцентричен

А1он
Планот спроти „Холидеј Ин“ мора да се стопира и да се преработи. Во спротивно ќе се поткопаат декларативните заложби за „зелен“ град, „велосипедски“ град, „град
Македонија

Граѓанската иницијатива „Зелен хуман град“ поднесе претставка до Инспекциски совет за ДУП-от кај „Холидеј Ин“

А1он
Граѓанската иницијатива „Зелен хуман град“ денеска во архивата на Инспекцискиот совет поднесе претставка за вонреден инспекциски надзор против градење на висококатниците на паркингот спроти „Холидеј
Македонија

Бочварски не чувствува одговорност за парцелата спроти „Холидеј ин“

А1он
Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски не чувствува одговорност за парцелата спроти хотелот „Холидеј ин“ каде што е предвидена изградба на висококатници, затоа што,
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ја зголеми парцелата за облакодери кај Холидеј Ин за четири пати

А1он
СДСМ ја зголеми парцелата за облакодери кај Холидеј Ин за четири пати, од 4.000 м2 да стане 13.000 м2.Првичниот плац за облакодерите беше 4.000 м2,
Македонија

Жители на Ново Маало: Општина Центар да се повлече од идејата за суспензија на ДУП-от или каква било друга активност со која би ја спречила изградбата на проектот Гранд

А1он
Откако вчера Министерството за транспорт и врски по елаборатот за евентуална суспензија на нашиот ДУП изјави дека не е утврдена никаква штета по јавниот интерес,
Македонија

Општина Центар: Не можеме да спречиме да се гради кај „Холидеј ин“, немаме основа да го суспендираме ДУП-от

А1он
По добивањето на мислењето од Министерството за транспорт и врски за поднесените елаборати за суспензија на плановите, тоа било разгледано од страна на градоначалникот Саша
Македонија

ДУП-от за „Холидеј ин“ не може да се суспендира, општина Центар не доставила правилни елаборати

А1он
Министерството за транспорт и врски соопшти дека елаборатите за суспензија на Деталниот урбанистички план, што ги поднесе Општина Центар до Министерството за транспорт и врски,
Македонија

Советниците во Центар не гласаа за суспензија на ДУП-от, ама ќе се прават нови елаборати за „Гранд“

А1он
Советниците во Општина Центар денеска воопшто не гласаа за одлуката да се суспендира Деталниот урбанистички план, со што би се запрела изградбата на трите кули
Македонија

МГ Фешн: Имаме основа за целосно легитимна правна постапка за претрпена штета, ако се случи суспензија на планот

А1он
Компанијата МГ Фешн, во консултација со својот адвокатски тим, информира дека има основа за целосно легитимна правна постапка за претрпена штета, доколку Општина Центар донесе