grantovi

Видео Истражувања Македонија

ВИДЕО: Со европски пари си правеле партиски собир, ВМРО-ДПМНЕ негира, но ќе докажеле после избори

Ова е видео од младите сили на ВМРО-ДПМНЕ, но и на високото партиско раководство – организираат Школа на младите сили на партијата, насловена како „Младите
Македонија

Грантовите од Фондот за иновации 10 месеци во предистрага, сослушани 80 стручни лица

Маја Илиевска-Пачемска
Основното јавно обвинителство за организиран криминал и корупција десет месеци истражува евентуални злоупотреби при одобрувањето на грантовите во Фондот за иновации и технолошки развој. Обвинителството
Економија

Грант од 1,2 милиони швајцарски франци за 12 проекти за рамномерен регионален развој

А1он
Со грантови во вкупна вредност од 1,2 милиони швајцарски франци секој од осумте плански региони во државава ќе спроведе по два проекта со коишто треба
Економија

Презентација на Инструментот за кофинансирани грантови во Струмица

А1он
Регионалниот центар на Фондацијата за развој на мали и средни претпријатија во Струмица, денеска, во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој, ќе го
Економија

Презентација на Инструментот за кофинансирани грантови

А1он
Стопанската комора на Македонија во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој денеска организира презентација на Инструментот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации.
Економија

ЕУ и УНДП преку грантови ќе финансираат 22 проекти во пет општини

А1он
Дваесет и два развојни проекта предложени од граѓанските организации ќе добијат вкупно 270.000 евра во грантови од Европската унија и Програмата за развој на Обединетите
Економија

Десет локални организации на лица со попреченост ќе добијат грантови од ЕУ

А1он
Здружението на лица со попреченост „Полио Плус“, во рамки на проектот „Маргина Обскура”, додели сертификати за грантови на десет граѓански организации на лица со попреченост
Економија

Познати добитниците на грантови за воведување современи агроеколошки мерки

А1он
Центарот за развој на Југоисточниот плански регион денеска ги објави добитниците на грантови за воведување современи агроеколошки мерки. Дваесет земјоделци производители на градинарски култури и
Македонија

Промоција на грантови од проектот „Градиме мостови“

А1он
Грантови во рамки на проектот „Градиме мостови“ ќе бидат промовирани денеска во средното училиште „Васил Антевски – Дрен“. Со проектот се поддржуваат заеднички активности во