krivicni dela

Македонија

Грантовите од Фондот за иновации 10 месеци во предистрага, сослушани 80 стручни лица

Маја Илиевска-Пачемска
Основното јавно обвинителство за организиран криминал и корупција десет месеци истражува евентуални злоупотреби при одобрувањето на грантовите во Фондот за иновации и технолошки развој. Обвинителството