fond za inovacii i tehloski razvoj

Економија

ФИТР: 181 стартапи во финална фаза на “Стартапувај 2“ – инвестициските планови приспособени кон потребите за брз развој и пост-кризниот период

А1он
Сто осумдесет и еден стартап одат во фазата на финална селекција на вториот јавен повик “Стартапувај 2“ на Фондот за иновации и технолошки развој и
Македонија

Грантовите од Фондот за иновации 10 месеци во предистрага, сослушани 80 стручни лица

Маја Илиевска-Пачемска
Основното јавно обвинителство за организиран криминал и корупција десет месеци истражува евентуални злоупотреби при одобрувањето на грантовите во Фондот за иновации и технолошки развој. Обвинителството