undp

Свет

УНДП повикува на воведување привремен основен приход за 2,7 милијарди луѓе

А1он
Агенцијата на Обединетите нации УНДП побара воведување на привремен основен приход за 2,7 милијарди сиромашни луѓе во светот во услови на пандемија на коронавирусот. ОН
Македонија

УНДП бара досега невидена поддршка за справување со Ковид-19 во ранливите земји

А1он
Растечката криза со Ковид-19 е диспропорционална закана за земјите во развој, не само за јавното здравје на краток рок, туку како сериозна општествена и економска
Свет

УНДП: Приближно 90 отсто од светската популација има предрасуди кон жените

А1он
Резултатите од студијата на Програмата за развој на УНДП покажуваат дека речиси 90 отсто од светската популација има предрасуди кон жените. Во студијата се посочуваат
Македонија

Регионалната директорка на УНДП во дводневна посета на земјава

А1он
Мирјана Спољариќ Егер, помошничка администратор на УНДП и директорка на Регионалното биро за Европа и Заедницата на независни држави, утре и задутре ќе престојува во
Економија

ВИДЕО: Половина милион евра за обнова на метеоролошките и хидролошките станици во Полошко

А1он
УХМР со проект вреден 500.000 евра ќе ги обновува метеоролошките и хидролошките станици во полошкиот регион. Целта на проектот, поддржан од УНДП, е мерниот систем
Економија

ЕУ и УНДП преку грантови ќе финансираат 22 проекти во пет општини

А1он
Дваесет и два развојни проекта предложени од граѓанските организации ќе добијат вкупно 270.000 евра во грантови од Европската унија и Програмата за развој на Обединетите
Македонија

Презентација на 22 грантови за граѓански организации од пет општини

А1он
Презентација на 22 грантови за граѓански организации од пет општини, Гостивар, Куманово, Ресен, Кавадарци и Струмица ќе се одржи денеска во просториите на УНДП. На
Македонија

Со средства од УНДП и Швајцарската амбасада ќе се реконструирааат влезот и салата на Советот на Општина Охрид

А1он
Проектот „Реконструкција и адаптација на влезот и салата од Советот на општина Охрид“ беше избран за приоритетен проект на последната, четврта по ред сесија од
Македонија

Работилница на ЗНМ и УНДП за известување на теми поврзани со родовите и сексуалните малцинства

А1он
Здружението на новинари на Македонија во соработка со УНДП во Велес одржуваат работилница за новинари на тема Слободни и еднакви/Инклузивно известување за човековите права и
Македонија

Завршија градежните активности за уредување на речното корито на Липковка

А1он
Завршија градежните активности за уредување на речното корито на Липковка, со што се обезбеди заштита од поплави во центарот на Липково. Проектот, што заврши денеска,