Презентација на 22 грантови за граѓански организации од пет општини

Презентација на 22 грантови за граѓански организации од пет општини, Гостивар, Куманово, Ресен, Кавадарци и Струмица ќе се одржи денеска во просториите на УНДП.

На презентацијата ќе присуствуваат раководителот на сектор за соработка на Делегацијата на Европска унија, Никола Бертолини, постојаната претставничка на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Нарине Сахакјан, како и претставници на организациите, добитници на грантови.

Грантовите се дел од Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан (ReLOaD), имплементирана од Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) а финансирана од ЕУ.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Се бара модел за одржливост на граѓанските организации

Ана Ололовска

Конференција за реформа на системот за државно финансирање на граѓанските организации

Ана Ололовска

„Конект“: Законот за донации и спонзорства во јавните дејности мора да претрпи измени

Ана Ололовска

Регионалната директорка на УНДП во дводневна посета на земјава

Ана Ололовска

Граѓански организации ќе ги презентираат успешните модели на партнерства со власта

Ана Ололовска

Граѓанските организации бараат да се повлече законот за СЈО

Ана Ололовска