grantovi

Економија

Познати добитниците на грантови за воведување современи агроеколошки мерки

А1он
Центарот за развој на Југоисточниот плански регион денеска ги објави добитниците на грантови за воведување современи агроеколошки мерки. Дваесет земјоделци производители на градинарски култури и
Македонија

Промоција на грантови од проектот „Градиме мостови“

А1он
Грантови во рамки на проектот „Градиме мостови“ ќе бидат промовирани денеска во средното училиште „Васил Антевски – Дрен“. Со проектот се поддржуваат заеднички активности во
Економија

Европските фондови ефикасно и ефективно да се користат, вработените посветено да работат

А1он
Македонија мора да работи и има простор за подобрување на искористување на средствата од европските фондови. Мора да ги подобри капацитетите на институциите и вработените
Македонија

Вкупно 60.000 евра во осум грантови за поддршка на реформите од Поглавјето 20

А1он
Грантови за јакнење на капацитетите на граѓанските организации за креирање и следење на политики и поддршка на реформите во Поглавје 20, како и промовирање нови
Македонија

Грантови за 18 граѓански здруженија од регионот за проекти до 6 месеци

А1он
Осумнаесет граѓански организации од регионот добија грантови за имплементација на проекти во времетраење до шест месеци. Поддржани се граѓански организации во Македонија, Србија, Албанија, Косово,
Македонија

Проектот за граѓанско учество на УСАИД ќе ги објави добитниците на 26 грантови

А1он
Проектот за граѓанско учество (ПГУ) на УСАИД денеска ќе ги објави добитниците на 26 грантови чија цел е да ја зајакне поврзаноста помеѓу граѓаните и
Економија

Сопиште и Чешиново-Облешево ќе добијат грантови од ИПА за рурален развој

А1он
Во ЕУ-инфо центарот во Скопје декеска ќе бидат потпишано договори за грант за општините Сопиште и Чешиново -Облешево, кои се дел од Проектот за општински