cistenje

Македонија

Акција за вадење фрлени автомобилски гуми од Вардар

А1он
Граѓанската иницијатива „Не биди ѓубре“ во соработка со нуркачи од „Акватек“ од Охрид, спелеолошкото друштво „Врело“ од Скопје, „Тласа“ од Битола и риболовното друштво „Рибар
Македонија

Есенска акција за генерално чистење на скопските општини

А1он
По повод Светскиот ден на чистењето – 21 Септември, ЈП „Комунална хигиена“- Скопје и Градот Скопје организираат масовна акција за генерално чистење на сите скопски
Македонија

Комунална ги исчисти верските храмови во Скопје

А1он
Во периодот исполнет со значајни верски празници и настани, ЈП „Комунална хигиена“-Скопје спроведе бројни активности за одржување на хигиената на верските храмови на територијата на
Македонија

Акција на ЈП „Комунална хигиена“ за чистење на универзитетскиот кампус

А1он
ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје денеска почна акција за чистење на кампусот на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, чиј почеток го означија директорот Абдусамед Шабани,
Македонија

Гостиварец си пукал во рака додека го чистел пиштолот

Во гостиварското село Дебреше, во попладневните часови на вчерашниот ден, 62-годишниот Г.Б. се повредил подмачкувајќи пиштол што го поседувал без одобрение. Според информациите од МВР,