eko

Македонија

Зегин со свој придонес во големата еко акција „Скопска Црна Гора ја поздравува пролетта”

А1он
Со донација на вода и присуство на дел од вработените, компанијата Зегин како општествено одговорна компанија даде свој придонес во големата еко акција “Скопска Црна
Македонија

„Фронт 21/42“: Формално демократски и „согласно законите“ се носат урбанистички планови за Охрид

А1он
Еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42“ ја обвини Општина Охрид дека практицира формална, а не суштинска демократија со повикот за јавна расправа по новиот урбанистички
Македонија

Интерактивната еко-мапа со цел полесно лоцирање и решавање на еко-проблеми

А1он
Екомапа.мк е интерактивна алатка за граѓаните која би помогнала за соодветно мапирање на еко-проблемите во нашата земја, за полесно заедничко дејствување на граѓанските организации во
Македонија

Предлог за одземање на Б интегрирана дозвола на погон за горење гуми и пластика во Штип

А1он
По вонреден надзор врз погон за горење гуми и пластика „САНС-АГ“ увоз-извоз ДООЕЛ ШТИП и утврдени пропусти, Државниот инспекторат за животна средина даде предлог до
Македонија

Иницијатива за забрана на пластични кеси

А1он
Група еколошки активисти формираа Иницијатива за забрана на пластични кеси. Екологистите поддржувачи на Иницијативата бараат од надлежните без одлагање да донесат законска одредба за забрана
Македонија

„Чисто, како Лешница после нас“-акција за чистење на ПК „Јелак“

А1он
Планинарскиот клуб „Јелак“ од Тетово организира марш до месноста Лешница и спроведување еколошка акција за чистење на тој предел. Акцијата е насловена „Чисто, како Лешница