azilanti

Свет

Расте бројот на азиланти, Германија бара укинување на визната либерализација

А1он
Приливот на азиланти во Германија во октомври во однос на претходниот месец пораснал за дури 49 проценти. Поголемиот дел од барањата за азил се поднесени
Македонија

Забрзување на прoцедурата за воведување на заштитниот механизам за безвизниот режим

А1он
Министрите за внатрешни работи на земјите- членки на Европската Унија се заложија за усвојување на „заштитната клаузула“, која овозможува суспензија на безвизниот режим за земјите
Македонија

Јанкулоска: Македонија прави максимални напори да се справи со лажните азиланти

А1он
Министерството за внатрешни работи и сите други надлежни институции во Република Македонија прават максимални напори за да одговорат условно речено на т.н. азилантски бран, односно
Македонија

Расправа за проблемот со лажните азиланти од Западен Балкан

А1он
Министрите за внатрешни работи на земјите членки на ЕУ денеска ќе разговараат во Луксембург за проблемот со лажните азиланти и суспензија на „Белиот  Шенген“ за