asnom

Македонија

Се одбележуваат 118 години од Крушевската република и 77 години од Првото заседание на АСНОМ

Сто и осумнаесет години од Крушевската република и 77 години од Првото заседание на АСНОМ се одбележуваат денеска на на 2 Август – Денот на
Македонија

(ВИДЕО) Заев: АСНОМ останува и во Уставот и во државничките вредности

А1он
Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, на покана на Главниот одбор на Сојузот на борците од Народно-ослободителната антифашистичка војна на Македонија (СБНОАВРМ), како
Македонија

Научен собир: АСНОМ-темелник на државноста, влог за иднината

А1он
АСНОМ е темелен настан за современата македонска држава. Без неговите одлуки во 1944 година, немаше да биде возможен ниту 8 септември од 1991 година. Денес 70
Македонија

Реконструкција и санација на Меморијалниот Центар АСНОМ во Пелинце

А1он
Во тек се градежни активности за санација и реконструкција на платото и кровната конструкција на Меморијалниот Центар АСНОМ во Пелинце, со поддршка на Министерството за