pelince

Македонија

Се одбележуваат 118 години од Крушевската република и 77 години од Првото заседание на АСНОМ

Сто и осумнаесет години од Крушевската република и 77 години од Првото заседание на АСНОМ се одбележуваат денеска на на 2 Август – Денот на
Македонија

Анѓушев: Да ја градиме Македонија како граѓанска држава еднаква за сите

А1он
Во државотворната историја и континуитет на еден народ, декларациите, документите, усвоените одлуки и резолуции, се важен момент. Но, она што е уште поважно се визионерските