zatvori

Македонија

Маричиќ: Ситуацијата со КОВИД-19 во затворите е под контрола

А1он
Ситуацијата е под контрола и сите коишто пројавиле посериозни симптоми или им треба болничко лекување веднаш им е прекинато извршување на казната и се упатени
Македонија

После 19 години, изграден нов Воспитно поправен дом во Тетово

А1он
Штитениците од Воспитно поправниот дом „Тетово“ добиваат нов дом – од малолетничкиот затвор „Охрид“, тие ќе може да почне да се преселуваат веќе од понеделник.
Видео Македонија

ВИДЕО: Сурови услови и нечовечен третман на затворениците констатира народниот правобранител

Ана Василевска
Скинати ќебиња, распаднати душеци, тоалети надвор од затворската зграда, негрижа за здравјето на затворениците и нехуман третман од страна на затворските службеници се дел од
Македонија

Независниот синдикат на затворската полиција задоволен од министерката Дескоска

А1он
Министерката за правда Рената Дескоска е персона грата за Независниот синдикат на затворската полиција и администрација на Македонија, изјави денеска претседателот на Синдикатот, Горан Ристевски
Македонија

Во КПУ Затвор „Скопје“ донирана и поставена фитнес опрема и реквизити за рекреација

А1он
Во соработка со фирмата МСА Компани ДООЕЛ Скопје, согласно склучениот Меморандум за соработка, од страна на претставникот на компанијата Аделаид Крешник, во КПУ Затвор „Скопје“
Македонија

Намален бројот на затвореници во земјата, но смртноста во затворите највисока во Европа

А1он
Според извештајот за годишната кривична статистика на Советот на Европа за 2018 година, објавен денеска, Северна Македонија го следи европскиот тренд за намалување на вкупната
Македонија

Затвор Скопје ги спроведе препораките од Управата за извршување санкции

А1он
Казнено – поправната установа Затвор Скопје во најкус можен рок и во целост ги реализирала задачите дадени од Управат за извршување на санкциите по однос
Македонија

КЗД ги следи можните нарушувања на правата на притворени лица во затворите

А1он
Комисијата за заштита од дискриминација (КЗД) вечерва преку соопштение укажува дека со внимание и загриженост ги следи информациите објавени овие денови во средствата за јавно
Македонија

Состојбата во македонските затвори во најновиот извештај на Советот на Европа

А1он
Податоците од Извештајот на Советот на Европа за еволуцијата на ситуацијата во европските затвори од 2005 до 2015 година покажуваат дека во Република Македонија има