univerzalen snabduvac

Македонија

Денеска електронска аукција за избор на нов универзален снабдувач со струја

А1он
Електронска аукција на која услов за добивање на тендерот за избор на нов универзален снабдувач со електрична енергија е да се понуди профитна маржа пониска
Економија

Македонските граѓани плаќаат најскапа струја во регионот, да се избере Универзален снабдувач кој ќе понуди најниска маржа

Орце Костов
Домаќинствата во Македонија плаќаат најскапа струја од земјите во регионот и покрај субвенциите кои се напишани на секоја испорачана сметка за електична енергија. Македонските граѓани
Економија

Дали се прави обид да се дисквалификува ЕДС со непочитување на Законот за јавни набавки?

А1он
На неколку дена пред да истече рокот за доставување документи за Универзален снабдувач на електрична енергија, се зголемуваат сомневањата за нечесни игри во врска со
Економија

Долговите на јавните претпријатија кон ЕДС може да ја исфрлат грчката фирма од трката за универзален снабдувач

А1он
Долговите на јавните претпријатија и единиците на локална самоуправа кон ЕДС може да бидат главно оружје на Владата да ја исфрли грчката компанија од трката
Економија

Не се бираат средства: Кој ќе го добие атрактивниот тендер за универзален снабдувач?

А1он
Не се бираат средства во обид да се добие атрактивниот тендер за Универзален снабдувач. Јавниот повик за Универзален снабдувач на електрична енергија за домаќинствата и
Економија

Дали граѓаните ќе плаќаат поевтина струја зависи дали Владата ќе дозволи фер трка за универзален снабдувач

А1он
Профитна маржа од 11,5 проценти па надолу е главниот услов во јавниот повик за Универзален снабдувач на електрична енергија за домаќинствата и малите потрошувачи. Токму,
Економија

Милтиадес Бабилис, прв човек на ЕДС: Ќе учествуваме на јавниот повик за универзален снабдувач со електрична енергија

А1он
Грчката компанија ЕДС (Енерџи деливери солушнс) ќе земе учество на јавниот повик што Владата го распиша за избор на универзален снабдувач со електрична енергија за
Економија

Владата одлучила да го додели повикот на ЕВН за нов универзален снабдувач, неофицијално дознава „А1он“

А1он
Упатените во постапката за избор на нов универзален снабдувач со електрична енергија за домаќинствата и малите потрошувачи, неофицијално откриваат дека Владата одлучила на ЕВН да
Економија

Во јануари претстои битка за универзален снабдувач: Ќе се дозволи ли конкуренција, а со тоа и поевтина струја?

А1он
Дали македонските граѓани ќе плаќаат поевтина струја во наредните пет години ќе зависи од тоа кој ќе го добие договорот за Универзален снабдувач на електрична
Економија

ВИДЕО: Две компании во конкуренција за универзален снабдувач за електрична енергија

А1он
Комисијата за спроведување на постапката за избор на Универзален снабдувач, со која претседава академикот, проф д-р Глигор Каневче, денес по истекот на рокот за поднесување