univerzalen snabduvac

Економија

Универзалниот снабдувач избран без да се овозможи конкуренција, граѓаните ќе плаќаат милиони евра повеќе за струја

А1он
Властите потфрлија во еден од клучните економски принципи на пазарната економија, особено во земја која цели кон членство во Европската Унија, а тоа е обезбедување
Економија

Зошто се тактизира со извештајот за избор на универзален снабдувач?

Орце Костов
По десетина дена молк околу одржаната аукција за избор на универзален снабдувач со електрична енергија за домаќинствата и малите потрошувачи, конечно одговор за процесот на
Економија

Изборот за нов универзален снабдувач обвиткан со тајност

А1он
Три дена по неофицијалниот избор на ЕВН Хоум за старо нов универзален снабдува, нема официјална информација како се одвивал изборот и како течела аукција, кој
Економија

ЕВН ќе ги снабдува граѓаните со струја и во следните пет години

Орце Костов
Како што објави „А1он“ пред три месеци, ЕВН Хоум ќе продолжи да ги снабдува домаќинствата со електрична енергија во следните пет години. ЕВН Хоум, останува
Економија

Зошто се одложува изборот на нов универзален снабдувач на струја за домаќинствата?

А1он
На еден месец пред истекот на последниот рок Владата не соопштува кој ќе се трка на аукцијата за избор на универзален снабдувач. Се создава впечаток
Економија

Кој ќе ги снабдува граѓаните со струја ќе се знае од крајот на април: Комисијата се уште не закажува наддавање

Орце Костов
До крајот на април комисијата за избор на нов универзален снабдувач со струја на регулиранио пазар ќе донесе одлука за најповолната доставена понуда на повикот
Економија

Кој ќе ги снабдува граѓаните со струја од јули? Понудите од ЕДС, ЕВН и ЕСМ отворени, Владата не закажува аукција

Орце Костов
Комисијата за избор на нов универзален снабдувач со електрична енергија на домаќинствата ги отвори понудите на „ЕВН Хоум“, на државната „ЕСМ“ и грчката компанија ЕДС
Економија

„Пан Интертрејд ДОО Скопје нема поврзаност со компанија од Србија“, соопшти снабдувачот со струја

Орце Костов
Компанијата Пан Интертрејд ДОО Скопје испрати соопштение до јавноста поради, според нив, нарачаните негативни квалификации во медиумите со што се отвора сомнеж дали така се
Економија

Битиќи за универзалниот снабдувач со струја: Во следните десет дена ќе наддаваат оние што ги исполниле условите

Орце Костов
Во 15 часот денеска истекува рокот до кога треба да се достават понудите за тендерот за избор на нов универзален снабдувач со електрична енергија и
Македонија

Денеска електронска аукција за избор на нов универзален снабдувач со струја

А1он
Електронска аукција на која услов за добивање на тендерот за избор на нов универзален снабдувач со електрична енергија е да се понуди профитна маржа пониска