javen povik

Економија

Дали граѓаните ќе плаќаат поевтина струја зависи дали Владата ќе дозволи фер трка за универзален снабдувач

А1он
Профитна маржа од 11,5 проценти па надолу е главниот услов во јавниот повик за Универзален снабдувач на електрична енергија за домаќинствата и малите потрошувачи. Токму,
Економија

Милтиадес Бабилис, прв човек на ЕДС: Ќе учествуваме на јавниот повик за универзален снабдувач со електрична енергија

А1он
Грчката компанија ЕДС (Енерџи деливери солушнс) ќе земе учество на јавниот повик што Владата го распиша за избор на универзален снабдувач со електрична енергија за
Македонија

Град Скопје: Утре ќе се објави јавниот повик за приватните превозници, „Слобода Превоз“ и „Макекспрес“ нема да можат да конкурираат

А1он
Јавниот градски превоз, го организираат органите на локалната самоуправа, а не приватни бизнисмени, политички партии или други интересни групи. Во случајов, организацијата на јавниот градски