strajk

Македонија

Лекарите најавуваат радикализирање, Тодоров преговара со паралелниот синдикат

А1он
Состојбите во здравствот стануваат се потензични. Наместо приближување на ставовите лекарите најавуваат радикализирање на штрајкот, а министерот наместо  на преговори со самостојниот, седна да се
Македонија

Тодоров: Штрајкот на лекарите е политичка одлука

А1он
Лекарите најавија штрајк за 14-ти ноември, министерот за здравство не се откажува од концептот за плаќање по учинок. „Сакаат да направат штрајк и ќе го
Македонија

Судот ќе одлучи: Ќе забрани или не лекарите да штрајкуваат

А1он
Во рацете на Основниот суд е одлуката дали ќе забрани на лекарите да штрајкуваат. Судот денеска ќе го соопшти ставот по тужбата поднесена од Министервото
Свет

Штрајк во Турската национална авиокомпанија

А1он
Штрајкуваат вработените во турската национална авиокомпанија „Туркиш ерлајнс“, еден ден откако турскиот Парламент усвои контроверзниот закон за забрана на штрајкови во воздухопловството. Во три часот