rke

Економија

Ако сметките за струја се повисоки од реалната потрошувачка, граѓаните да достават жалби до РКЕ

А1он
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија ги известува потрошувачите дека можат да достават приговор до РКЕ доколку добиените сметките за
Економија

За Градежната комора прифатлив предлогот за задолжителен приклучок на парно на новите згради

А1он
За Градежната комора при Сојузот на стопанските комори е прифатлив предлогот на Регулаторната комисија за енергетика со Законот за градба инвеститорите да бидат обврзани за
Економија

Бислимовски: Сигурна и стабилна испорака на електрична и топлинска енергија за граѓаните ни е приоритет

А1он
Енергетскиот систем беше стабилен во време на вонредната состојба, но и сега се покажува дека е отпорен на актуелната здравствено-економска криза, што е резултат токму
Економија

РКЕ и ССК разговараа за измени во Законот за градба во делот на греење на објектите

А1он
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) продолжува со консултативните средби за допрецизирање на Одобрението за градба во кое задолжително ќе се наведе енергенсот
Економија

Бислимоски: Потрошувачите имаат право да се жалат и да добијат надоместок за штета поради прекини во испораката на енергија со послаб квалитет од пропишаниот

А1он
Енергетските компании се подготвени за зимскиот период кој следува, производството на електрична енергија е стабилно, испораката е сигурна, а компаниите се соодветно екипирани согласно препораките
Економија

ВИДЕО: РКЕ и Стопанската комора заедно ќе работат на предлогот за измени на Законот за градба во делот на греењето

А1он
Предлогот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) за изменување на Законот за градба со кој се бара да се воспостави ред во
Македонија

РКЕ: Поедноставни услови за исклучување од парно, за привремено празните станови ќе се плаќа паушал

А1он
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) ги поедностави условите за исклучување на корисниците на топлинска енергија од системот чии што станови се празни,
Економија

Бислимоски: Топланите подготвени за грејната сезона, во Скопје нови 1.000 приклучоци

А1он
БЕГ, ЕСМ Енергетика и Скопје Север ги имаат направено сите неопходни подготовки за старт на грејната сезона и се целосно подготвени и не очекуваат никакви
Економија

Бислимоски: Помош за заштита од енергетска сиромаштија само за социјалните случаи и погодените од ковид кризата

А1он
Само ранливите категории потрошувачи да добијат поддршка за заштита од енергетска сиромаштија за да се намали ударот од последното зголемување на цената на електричната енергија.