bislimovski

Економија

Нема пазарна логика да се приватизира АД ЕСМ, тврди Бислимовски

А1он
Со приклучувањето на ТЕЦ Неготино кон АД ЕСМ е исправена грешка која што била направена при преструктуирањето на вертикално интегрираното претпријатие Еелектро стопанство на Македонија
Економија

Бислимоски: Цената на струјата за домаќинствата ќе ја кажува универзалниот снабдувач – ЕВН хоум

А1он
Новата одлука за цената на електричната енергија за домаќинствата и малите потрошувачи ќе ја објави Универзалниот снабдувач – ЕВН хоум, откако претходно Регулаторната комисија за
Економија

Бислимоски: Дневната евтина тарифа ќе стартува од декември во период од 13 до 15 часот

А1он
Енергетската криза го зголеми темпото на енергетска транзиција и инвестиции во обновливи извори со што се намали значајно цената на електрична енергија преку ден и
Економија

Бислимоски: Ако го немаме ТЕ-ТО на мрежа ќе ни се случи ценовна катастрофа

А1он
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) нема да носи одлука за цената на топлинската енергија во Скопје се додека не бидеме сигурни дека
Економија

Предлогот Бислимоски да биде уште еден мандат на чело на Регулаторна на пленарна седница

А1он
Собранието денеска ја продолжи 120.седница со дебата за Предлогот за именување претседател и членови на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги и услуги на
Економија

РКЕ за 18 месеци издала лиценци на 545 централи со вкупна моќност од 270 MW

А1он
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ)  од јануари минатата година до 30 јуни годинава издадала лиценци на 545 централи за производство на електрична
Економија

Бислимовски: ЕУ треба да има мотивирачки пристап кон земјите кои си ја имаат напишано домашната задача

А1он
Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) и претседател на Бордот на регулатори на земјите членки од Енергетската заедница Марко Бислимоски учествуваше
Економија

Евтина тарифа ќе има меѓу 11 и 16 часот, од ЕВН ќе зависи дали ќе ја добијат сите корисници одеднаш

Орце Костов
Дневната евтина тарифа на електричната енергија ќе се врати во периодот од 11 до 16 часот, односно на два часа дневно, но дали ќе добијат
Економија

РКЕ ја намали цената на струјата за да не се почувствува враќањето на ДДВ од пет на десет отсто

Орце Костов
Регулаторната комисија ги намали цените на електричната енергија во првите два блока за домаќинствата, како и за малите потрошувачи, но цените се објавени без ддв-то
Економија

Бислимовски: За две недели ќе се знае дали ќе има нова цена на струјата, блок-тарифите остануваат и во 2023 година

Орце Костов
Откако ќе завршат тендерите за набавка на електрична енергија на универзалнииот снабдувач ЕВН Хоме и за набавка на загуби за МЕПСО и во Електродистрибуција за