preporaki

Македонија

Прифативме: Цар Самоил, Кирил и Методиј… потекнувале и твореле во големата бугарска држава

Орце Костов
Тоа што живееле и твореле на денешната територија на Македонија, во бугарската голема средновековна држава им е единственото заедничко на Цар Самоил, светите браќа Кирил
Македонија

Владата со нови мерки за коронавирусот: Да се казнат сите лица кои ги прекршуваат препораките

А1он
Владата покрај усвоените заклучоци, мерки и препораки во функција на преземање дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на коронавирусот заклучи: – Да се
Македонија

ГРЕКО: Делумно или нецелосно имплементирани препораките од Македонија

А1он
Групата на земји против корупцијата (ГРЕКО) денескa во Стразбур го објави Извештајот за Република Македонија. ГРЕКО притоа заклучува дека Република Македонија има имплементирано задоволително или