posta

Економија

ССК: Се кочи развојот на поштенската индустрија во земјата

А1он
Изгубените поштенски пратки, пречекорувањето на рокот на достава, застарените трендови за испорка, ќе бидат актуелни и годинава, со оглед на тоа што не се спроведуваат
Македонија

Малку домаќинства поседуваат поштенско сандаче, доставата зависи од знаењето на поштарот

А1он
Процентот на домаќинства со поштенско сандаче во државава е алармантна. Голем број сандачиња се уништени и нефункционални, а доставата зависи од личното знаење на пошторазнесувачите,
Македонија

Со европска помош ќе се јакнат капацитетите на Агенцијата за пошти

А1он
Со твининг проект во вредност од 600.000 евра обезбедени од Европската унија преку Инструментот за претпристапна помош што ќе се имплементира во со шпанска помош
Македонија

Атанасов: Околу 2.000 рекламации за изгубени пратки, потребна е либерализација на пазарот за поштенски услуги

А1он
Околу 2.000 рекламации поднеле граѓаните за изгубени поштенски пратки, покажува извештајот на Агенцијата за пошти што денеска беше јавно презентиран во Скопје. Оваа бројка, според
Македонија

Промоција на поштенската марка „75 години од депортацијата на евреите во Македонија”

А1он
Промоција на поштенската марка „75 години од депортацијата на евреите во Македонија” ќе се одржи денеска во просториите на Секретаријатот за европски прашања во организација
Македонија

Четврта „среќа“ за либерализација на поштенскиот пазар

А1он
Пазарот на поштенски услуги во Македонија од 1 јануари треба да биде целосно либерализиран. Така е пропишано со сегашните одредби на Законот за поштенски услуги
Македонија

Отворена експозитура на „Македонски пошти“ во село Канатларци

А1он
Во прилепското село Канатларци е отворена експозитура на „Македонски пошти“. Во овој реконструиран објект вработените ќе им даваат поштенски услуги на жителите на ова и
Македонија

СЈО влезе во „Македонска пошта“

А1он
Тим на специјалното јавно обвинителство вчера влегло во ЈП „Македонска пошта“ каде според информации на „Макфакс“ била побарана документација поврзана со предистражна постапка. Нашите информации
Македонија

Македонска пошта домаќин на состанок за квалитет на поштенски услуги

А1он
Македонска пошта денеска и утре е домаќин на Состанок за квалитет на поштенските услуги, што го организира асоцијацијата на европските јавни поштенски оператори „Пост јуроп“.