pehcevo

Македонија

Се трага по изчезната 37-годишна жена од пехчевско

А1он
Жителите на пехчевското село Панчарево втор ден трагаат по исчезната 37-годишна жена, која имала здравствени проблеми. (В.С) 37, за исчезната е пријавена од страна на
Македонија

Општинскиот кризен штаб во Пехчево со нови мерки за заштита пред новогодишните празници

А1он
Општинскиот кризен штаб во Пехчево донесе нови мерки за заштита од Ковид-19 во пресрет на новогодишните празници. Зајакнатите полициски контроли во градот се меѓу позначајните
Македонија

Вакцинацијата против грип во Пехчево се одвива според планираното и без проблеми

А1он
Вакцинацијата против грип во Пехчево се одвива според планираното и без проблеми. Од Јавната здравствена установа Здравствен дом „Д-р Иван Георгиев“ во Пехчево, информриаат дека
Македонија

Еко настанот ,,Вело родео” во вторник во Пехчево

А1он
По повод одбележувањето на Европската недела на мобилност, претстојниот вторник Општина Пехчево и здружението „Еко Логик“ ќе го реализираат настанот „Вело училиште. Настанот како што
Македонија

Пехчево доби свои регистарски таблички

А1он
Возачите од Пехчево добија сопствени регистарски таблички. Сите новорегистрирани автомобили, наместо досегашната ознака „БЕ“, отсега ќе имаат сопствената ознака „ПЕ“ испишана на латиница (PE). Градоначалникот
Македонија

Општинскиот кризен штаб во Пехчево со нови мерки и препораки

А1он
Општина Пехчево во соработка со МВР ќе ги интензивира контролите и патролите низ туристичката населба Равна река со цел избегнување масовни здружувања и движења во
Македонија

Во Пехчево се реализира проектот „Младите и природата-партнери за иднината”

А1он
Во пехчевскиот Едукативен центар за зачувување на природата во село Негрево, денес се одржа работилница за биодиверзитет, наменета за млади од 11-15 години. Активноста е