pehcevo

Македонија

Александар Поповски го извади крестот во Пехчево

А1он
Празникот Богојавление во Пехчево се одбележува со црковни богослужби и народни обичаи. Утрово во храмот „Св. апостоли Петар и Павле„ беше одржана света божествена литургија.
Економија

Кадиица кај Пехчево има 70 милиони тони бакар

А1он
Локалитетот Кадиица кај Пехчево поседува рудни резерви на бакар од 70 милиони тони, покажаа истражувањата што ги вршеше руската компанија „Солвеј“. Барањето за добивање концесија
Македонија

Тодоров: Создадени услови за поефикасна здравствена заштита на жителите од Пехчево

А1он
Министерот за здравство Никола Тодоров денеска ги посети реконструираните простории во Здравствениот дом во Пехчево и направи увид во функционирањето на новонабавената опрема во текот на минатата
Македонија

Заев вети вработување на младите во Пехчево

А1он
Тимот на Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија предводен од претседателот на партијата, Зоран Заев беше во Пехчево. Од граѓаните ги слушна проблемите со коишто тие се