lekarska komora

Македонија

Лекарска комора: Правото на презумпција на невиност важи се до завршувањето на постапката

А1он
„Лекарската комора на Македонија, како професионална асоцијација на докторите, потсетува дека за секој граѓанин важи правото на презумпција на невиност се до завршувањето на некоја
Македонија

(ВИДЕО) Чокалова-Дервишева: Го сменија статутот за да не можам да бидам претседател на Лекарска Комора

А1он
Претседалката на здружението на приватни лекари на Република Македонија, Лилјана Чокалова Дервишева обвини дека претходниот состав на Лекарската Комора намерно го променила статутот со цел
Македонија

ВИДЕО: Калина Гривчева-Старделова избрана за претседател на Лекарската комора на Македонија

А1он
Доц.д-р Калина Гривчева-Старделова од Универзитетската клиника за гастроентерохепатологија е избрана за претседател на Лекарската комора на Македонија. Старделова по изборот за медиумите изјави дека ќе
Македонија

Судот на честа на ЛКМ oтвори постапка за гевгелиските анестезиолози

А1он
Судот на честа на Лекарската комора на Република Македонија (ЛКМ) отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или трајно одземање на лиценца за