gerb

Регион

ГЕРБ во првиот круг на дополнителните локални избори во Бугарија победи во девет населени места

Горјан Грнчаровски
Според досегашните податоци, бугарската партија ГЕРБ убедливо победува во првиот круг против кандидатите нa БСП (Бугарска социјалистичка партија) и ДПС (Движење за правата и слободите)
Регион

Бугарија: Социјалистите нема да учествуваат во разговорите со владејачкиот ГЕРБ околу новиот Устав

А1он
Бугарската социјалистичка партија (БСП) не го поддржува нацрт-новиот Устав и нема да учествува во консултациите на ГЕРБ за уставни измени, изјави Јанаки Стоилов од БСП
Македонија

ГЕРБ и ГРОМ за „граѓанско приближување“ на двата народи

А1он
Во рамките на меѓународните активности на Граѓанска опција за Македонија – ГРОМ, денеска, 22 мај 2014 година, во Софија, Република Бугарија, делегација предводена од претседателот